ID: 4485
Toulouse - Lautrec - levenskunstenaar en gastronoom
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
door Geneviève Diego-Dortignac
In deze biografie van een gastronoom beschrijft Geneviève Diego-Dortignac de sfeer die aan de dinertafel van Toulouse-Lautrec, de levenskunstenaar en excentrieke gastheer, heerste.André Daguin, de internationaal befaamde chef-kok van Hôtel de France te Auch in Gascogne is, evenals Toulouse-Lautrec, afkomstig uit het Zuidwesten. Voor de recepten die voor dit boek heeft gecreëerd, heeft hij zich deels laten inspireren door de menu's en cocktails die Toulouse-Lautrec met zoveel plezier bedacht en maakte. Deze recepten zijn na de dood van Lautrec door diens grote vriend en metgezel, Maurice Joyant, naverteld en opgeschreven. Maar André Daguin heeft vooral geput uit de rijke culinaire tradities van zijn geboortestreek.
Met prachtige foto's van Jean-Bernard Naudin
Uitg. Van Dishoeck / Lannoo
200 pag.
(verzendkosten koper)
Op zoek naar nog meer boeiende kookboeken ? Kijk ook even bij mijn andere advertenties !
In deze biografie van een gastronoom beschrijft Geneviève Diego-Dortignac de sfeer die aan de dinertafel van Toulouse-Lautrec, de levenskunstenaar en excentrieke gastheer, heerste.André Daguin, de internationaal befaamde chef-kok van Hôtel de France te Auch in Gascogne is, evenals Toulouse-Lautrec, afkomstig uit het Zuidwesten. Voor de recepten die voor dit boek heeft gecreëerd, heeft hij zich deels laten inspireren door de menu's en cocktails die Toulouse-Lautrec met zoveel plezier bedacht en maakte. Deze recepten zijn na de dood van Lautrec door diens grote vriend en metgezel, Maurice Joyant, naverteld en opgeschreven. Maar André Daguin heeft vooral geput uit de rijke culinaire tradities van zijn geboortestreek.
Met prachtige foto's van Jean-Bernard Naudin
Uitg. Van Dishoeck / Lannoo
200 pag.
(verzendkosten koper)
Op zoek naar nog meer boeiende kookboeken ? Kijk ook even bij mijn andere advertenties !